Siirry sisältöön

Remake Coaching palvelut

MAHDOLLISUUDEN IKKUNA 20min-2h

Luento/workshop, jossa avataan Einsteinin usein käytettyjä sanoja: ”Ongelmaa ei voi ratkaista samalla ajatuksen tasolla, kuin jossa se on syntynyt.” Toisin sanoen, jos haluamme muuttaa maailmaa/organisaatiotamme, meidän pitää pystyä näkemään itsemme ja tilanteemme uusin silmin. Usein tämä kuitenkin on vain sanonta.  Mitä tämä voi konkreettisesti tarkoittaa?

Mahdollisuuden ikkuna tilaisuus auttaa avaamaan tämän tilan itsessämme josta muutos kumpuaa. Tilaisuudessa kiteytämme maailmankuvan päivittämisen tarpeen ja sen hyödyt organisaatioille ja yksilöille. Maailma ei ole enää mekanistinen kellopelijärjestelmä. Fysiikka, biologia ja psykologia korostavat yhä enemmän vuorovaikutusprosesseja todellisuuden perustana. Mahdollisuuden ikkunasta alkaa avautumaan kokonaan uusi maailma, jossa avoin mieli, sydän ja tahto ovat paljon tärkeämpiä asioita organisaation toiminnalle kuin hyvät suunnitelmat tai tietomäärä. Organisaatiot, joissa on uskallusta ihmetellä maailmaa ja joissa ihmiset kuuntelevat myös sydämellään toisia, pääsevät helpommin tahtotilaan, josta syntyy kukoistava tulevaisuus. Autamme teitä ymmärtämään nämä mahdollisuudet ja annamme työkaluja, joilla tuodaan maailmaan todellista innovointia ja merkityksellisyyttä.

Muita luentoaiheita:

 • Muutoksen katalysti – koulutus
 • Ekologisuus on oikeaa tehokkuutta
 • Paikallistuminen, merkityksellisyys ja vauraus
 • Käytännön askeleet paikallistason ihmisten liikkeeseen (The Transition Town Movement)

Toimintamme pohjautuu varsinkin Otto Scharmer:in Teoria U:n seitsemään ryhmäprosessiin:

 1. Tilan luominen, jossa ihmiset voivat kohdata ja osallistua.
 2. Tutkiminen ilman ennakkoluuloja.
 3. Tunnustelu avoimella mielellä ja sydämellä asiaa ja kanssa osallistujia, jolloin syntyy kyky nähdä tilanne yhdessä kokonaisuutena.
 4. Vaistoamisen kautta löytää itsestään se lähde josta suurimmat keksijät, taitelijat ja urheilijat ammentavat saavutuksensa.
 5. Yhteisen päämäärään kiteyttäminen, jolloin projekti lähtee liikkeelle ja kerää edetessään tarvittavat lisäresurssit.
 6. Tekemällä oppiminen, nopea toiminnan aloittaminen, jossa epäonnistumiset otetaan osana analyysi- ja toimintaprosessia.
 7. Laajempi makro-osallistaminen, varmistetaan oikeiden yhteistyökumppaneiden ja toimintaan liittyvien ihmisten ja organisaatioiden osallistuminen prosessiin.

View Jupiter Cormier's profile on LinkedIn

YHTEYS:

Jupiter.cormier (at) gmail.com

0400 757 810

Mainokset
%d bloggers like this: